El jovent és el futur immediat de la nostra societat

Per això donarem veu i vot a la gent jove del poble

Sovint escoltem que el jovent no es preocupa per res, que només pensa en videojocs, el mòbil, la festa; i queixes apuntant al seu suposat incivisme. 


Des d’ARA, el Palau no només estem en desacord amb aquestes idees, sinó que creiem que la gent jove té un gran potencial i molta energia i que, cal dotar-los d’eines per focalitzar-ho en favor de la comunitat. 

La gent jove és el futur immediat del poble i de la societat. És per això que ARA, el Palau hi apostem fort. 


Crearem un Consell de Participació Infantil, Adolescent i Juvenil perquè els infants, els adolescents i el jovent puguin participar de manera activa en la gestió municipal del Palau d’Anglesola: proposant iniciatives, opinant en el procés de decisió, etc.


Dinamitzarem l’agenda i els espais juvenils del poble donant veu i escoltant als adolescents i al jovent del poble. Perquè creiem que la millor manera de que funcionin les coses (activitats, festes, local del jovent, etc.) és atenent les seves inquietuds i necessitats reals.


Promourem activitats en xarxa amb els altres municipis de la comarca, com ara: camps de treball d’estiu, voluntariat, activitats culturals, festes, etc. en coordinació amb l’Oficina Jove del Pla d’Urgell.


I perquè la diversió és també un dels factors clau de la joventut, impulsarem la Comarkalada Jove (punt en comú amb totes les candidatures republicanes del Pla d’Urgell). La Comarkalada Jove és una trobada festiva jove (que ja es realitza en altres comarques com la Noguera). Cada any es porta a terme en un municipi diferent de la comarca i és organitzada a tres bandes: Ajuntament, l'entitat de jovent del municipi i el Consell Comarcal. 

La Comarkalada Jove fomenta la participació i la implicació del jovent del municipi i, en general de tota la comarca, i genera un punt de trobada festiu per a la gent jove i les entitats juvenils dels pobles de la comarca.