UNA PASSAREL·LA QUE TRAVESSI L’AUTOVIA

Impulsarem la construcció d'una passarel·la de vianants entre el Palau d'Anglesola i Mollerussa que travessi l'autovia, amb consens entre les administracions implicades. Per què?

Per seguretat. És un risc passar d’una banda a l’altra d’autovia a peu o en bicicleta. La densitat de trànsit als ponts que connecten amb Mollerussa i Fondarella d’ençà que es va obrir l’autovia és elevada.

Per raons històriques de pas. El tram d’autovia A2 entre Lleida i Tàrrega es va obrir l’any de les olimpíades a BCN, el 1992. Indiscutiblement va suposar una millora de comunicacions però va tallar camins entre poblacions veïnes, com és el cas del Palau d’Anglesola a Mollerussa per la banqueta.

Per recuperació de paisatge. En aquests moments en què la Casa Canal vol promoure la plantació d'arbres a les banquetes i l’acondicionament dels camins paral·lels com a vies verdes per passejar-hi, reivindiquem la necessitat d’aquesta passarel·la que complementarà el projecte tot connectant la banqueta a banda i banda de l’autovia. 

Per sostenibilitat. Ja fa anys que les grans ciutats augmenten els quilòmetres de carrils bici per facilitar l’ús del transport sostenible i fer viable i segura la convivència entre diferents mitjans de transport. Viure en una zona rural no ens pot deixar al marge d’aquest progrés, i hem de treballar perquè puguem moure’ns entre pobles veïns també de forma segura i sostenible.

Per sentiment de comarca. Com bé diu el nom som d’una comarca plana. Per què no aprofitem el relleu pla que ens fa tan característics i teixim una xarxa de camins per poder caminar o pedalar tranquil·lament? Només cal imaginar que el Pla d’Urgell podria ser com Holanda o els canals de Midi francesos. I per això calen infraestructures que ho facilitin, com una passarel·la que millori la connectivitat entre la “banda nord” i la “banda sud” de la comarca.